? ComuTel - Reference
Home page
Profil kompanije
Comutel tim
Proizvodi
Reference
Kontakt

ComuTel
Communication Technology
Member of Telelink group


Omladinskih brigada 65V
11070 Novi Beograd
tel: 011-217 7878
fax: 011-217 5778, 2164 641 1. T-COM / Crnogorski Telekom (www.telekomcg.com) - dizajn, isporuka, instalacija i integracija Scientific Atlanta MPEG4 IPTV HeadEnd sistema
 2. SBB Serbia Broadband (www.sbb.co.rs) - najveci srpski kablovski operater, kompletna komunikaciona infrastruktura (javna i privatna) realizovana najsavremenijom Cisco opremom - dizajn, implementacija i tehnicka podrška u potpunosti realizovani od strane ComuTel tima
 3. Telekom Srbija (www.telekom.rs) - ucešce u dizajnu i implementaciji SMIN projekta
 4. Telekom Crne Gore (www.telekomcg.com) - ucešce u dizajnu MIPnet projekta
 5. Telekom Srbija (www.telekom.rs) - Izgradnja Internet okosnice za magistralni pravac Novi Sad - Beograd - Niš i povezivanje nacionalne magistrale sa jednim od najvecih provajdera u USA - MCI Co.
 6. Radijus Vektor - vodeci domaci kablovski operater. Realizacija i održavanje infrastrukture za internet provajding preko hibridne opticko-koaksijalne (HFC) mreže.
 7. Narodna Banka Srbije - Projektovanje, realizacija, obuka i konsalting bezbednosnog rešenja racunarske mreže u novom poslovnom prostoru NBS na beogradskom trgu "Slavija". Rešenje je bazirano na korišcenju uredaja Proventia M50 proizvodaca IBM ISS.
 8. Societe Generale Yugoslav Bank - Projektovanje, realizacija i održavanje mrežnog sistema u novoj poslovnoj zgradi sedišta banke kao i obezbedivanje mrežne infrastrukture za filijale banke. Migracija mrežnog saobracaja i uspostavljanje poslovnih procesa na novoj lokaciji. Rešenje je izgradeno na redundantoj i visoko dostupnoj osnovi koju cine par L3 switch-eva visokih performansi iz Catalyst 6500 serije i redundantih puteva do korisnika.
 9. Elektrotehnicki fakultet u Beogradu (www.etf.bg.ac.rs) - Izgradnja visoko-performantne racunarske mreže u saradnji sa Telekom Srbija primenom najnovijih mrežnih tehnologija. U samom centru mreže su visoko performantni Layer 3/4 Switchevi vezani u prsten Gigabit Ethernet linkovima cime je obezbedena velika otpornost na kvarove delova sistema.
 10. Hemofarm Koncern, Vršac (www.hemofarm.co.rs) - Reinženjering i dogradnja mrežnog podsistema u sedištu koncerna u Vršcu. Povezano je više udaljenih objekata optickim vlaknima u topologiju zvezde sa Routing Switch-em visokih performansi, u srcu sistema i Ethernet Switch-evima na koji su povezane radne stanice. Ujedno je uradena i izgradnja prve faze globalnog informacionog sistema koncerna, kroz povezivanje lokacija u Beogradu, Podgorici, Novom Sadu, Frankfurtu itd. Naše "Projektno rešenje za VLAN bazirane intranet sisteme" nagradeno je na Infofestu 1997, kao najbolje u kategoriji odabranih rešenja.
 11. IBL Duga, Beograd - Prva ATM racunarska mreža u Jugoslaviji. Kicma mreže realizovana je sa 3 ATM Switch-a sa implementiranom Ethernet switching tehnologijom.
 12. Progres, Beograd - Intranet sistem kompanije na lokaciji palate "PROGRES" u Beogradu, Zmaj Jovina 6-8, baziran na principu "ETHERNET SWITCHING" tehnologije (250 radnih stanica).
 13. RTB Bor - Projekat i izgradnja prve faze korporacijskog poslovnog informacionog sistema RTB u Institutu za bakar, Bor.
 14. NIS Energogas, Beograd - Projekat i izgradnja korporacijske mreže bazirane na optickoj magistrali za povezivanje veceg broja udaljenih zgrada u jedinstvenu mrežu (100 radnih stanica). U svakoj od zgrada izvršena je koncentracija saobracaja upotrebom Ethernet Hub uredaja sa integrisanim optickim modulima (u vreme izrade sistema, ovi uredaji su spadali u sam vrh LAN tehnologije) koji su zatim povezani na udaljeni centralni Switch.
 15. B 92, Beograd - Projekat i realizacija Internet servis provajding centra.
 16. Diners CLUB YU, Beograd - Izgradnja korporacijske mreže.
 17. REPUBLICKI SEKRETARIJAT ZA RAZVOJ CRNE GORE, Podgorica - Projektovanje i izgradnja segmentirane mreže sa 150 radnih stanica.English Srpski